Gribskov Folkeuniversitet

XX Den romantiske kærlighed hos Kierkegaard


Dato og tid

Tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 19:30 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 19:00

Sted

BLIK - Græsted Bibliotek
Græsted Stationsvej 10A
3230 Græsted
Denmark

Arrangør

Gribskov Folkeuniversitet
+45 72496420
folkeuniversitet@gribskov.dkJørn Henrik Olsen, cand.theol., forfatter, ph.d.


Det fremgår tydeligt hos Søren Kierkegaard, at det eneste, der egentlig er værd at leve for, er kærligheden. Han ser den som grunden under alt i den menneskelige eksistens. Kærligheden binder alt sammen og giver livet dets
yderste mening.

Kierkegaard er også dybt optaget af den romantiske kærlighed. Kierkegaard kritiserer Romantikeren for at have et uvirkeligt syn på kærligheden. Det optræder, når den for eksempel bliver forførende, kræsen og selvrådende.

Kierkegaard er i udgangspunktet positivt stemt til Romantikerens ønske om at frigøre kærligheden fra Spidsborgerens borgerliggjorte, lidenskabskvælende konstruktion af kærligheden. Den bliver let gennem omdigtning til en uvirkelig drømmende forestilling.

Digteren er en slags samlebetegnelse for denne kærlighedsforestilling. Digteren skyer realiteten og forholder sig udelukkende på fantasiens afstand af virkeligheden, hvilket fører den erotiske betragter til at kritisere Digteren for et overfladisk forhold til kærligheden.

Digteren ser ikke dybt nok, når han besynger kærligheden. Han ser ikke, at trods kærlighedens umiddelbarhed er der altid en opgave forbundet med det at elske. Ikke kun når det gælder næstekærligheden. Men i alle kærlighedens skikkelser.

Såfremt der er ledige pladser, er det muligt at betale kontant ved indgangen.

Der er indlagt en pause, hvor der bydes på en forfriskning.

Læs mere om Gribskov Folkeuniversitet på: www.folkeuniversitetet-gribskov.dk eller www.gribskovbib.dk/tilbud/folkeuniversitetet

Tilmelding er bindende.

I tilfælde af aflysning af arrangementet, tilbageføres det indbetalte beløb til kortholders konto.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Gribskov Folkeuniversitet
+45 72496420
folkeuniversitet@gribskov.dk