Fløde flæsk og frikadeller 150 års dansk madhistorie
Foto:"Et frokostbord" af maleren O.A. Hermansen, Statens Museum for Kunst.
V. Caroline Nyvang, cand.mag. i historie. Ph.d.
Caroline Nyvang har skrevet ph.d. om danske trykte kogebøger og forsker i madens kulturhistorie
Caroline Nyvang er seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek. Hun er uddannet historiker og forsker i dansk madkultur. Hun har i 2022 udgivet Stegt flæsk med persillesovs, der indgår i Aarhus Universitetsforlags bogrække ”100 danmarkshistorier”. Nu kommer hun til Gilleleje og fortæller om den gode, danske madkultur.
Vores ideer om god mad har lange historiske rødder. Siden 1880’erne har økonomiske opsving og teknologiske landvindinger for alvor givet os nye gastronomiske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad.
Gennem billeder og opskriftseksempler vil foredraget kaste lys over, hvordan den rivende samfundsudvikling har formet danskernes madkultur.
I forbindelse med foredraget er det muligt den aften at bestille en traditionel dansk ret i Spisehuset Bolværket i Kulturhavnen.
Arrangør: Gilleleje Bibliotek og Gribskov Folkeuniversitet
Information om arrangementet
Dato og tid Onsdag d. 25. marts 2026 kl. 19:00 til 21:00
Sted
Gilleleje Bibliotek, MIX hjørnet
Peter Fjelstrupsvej 12
3250 Gilleleje
Arrangør
Gribskov Folkeuniversitet
Tlf. +45 29784063
gribskovfolkeuniversitetet@gmail.com
Indlæser